top of page

TITLE EXAMPLE

This is filler text lorem ipsum dolor as met. Bob Coen on siirtomaa Afrikassa kasvanut palkittu elokuvantekijä, tutkiva journalisti ja entinen sotakirjeenvaihtaja, joka on käyttänyt yli kolmekymmentä vuotta sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta käytyjen taisteluiden dokumentointiin sekä haastanut hyväksyttyjä kertomuksia maailmasta.

Hänen varhaiset dokumenttinsa kertoivat Etelä-Afrikan apartheidin vastaisesta taistelusta ja Etelä-Afrikan alueen vapautumisen jälkeisistä konflikteista. Myöhemmin hänestä tuli CNN:n Afrikan kirjeenvaihtaja, joka kertoi sodasta ja politiikasta koko mantereella. Vuonna 1997 hänet palkittiin sotakirjeenvaihtajille tarkoitetun Bayeux-Calvados-palkinnon Liberian sisällissodan raporteistaan.

Vuonna 2003 Bob Coen oli mukana perustamassa Transformer Filmsiä New Yorkissa keskittyen tutkiviin dokumentteihin, jotka tutkivat 2000-luvun geopolitiikkaa. Transformer Filmsin tuotantoja ovat muun muassa ARTE Francelle ja Canadian Broadcasting Corporationille tehty Anthrax War (2009) sekä ARTE Francelle ja Aljazeeralle tehty Shadow War in the Sahara (2015). Molemmat elokuvat olivat ehdolla Prix Europa-listalle erinomaisina dokumentteina. Hänen elokuviaan ovat esittäneet myös National Geographic, NHK Japan ja PBS (American Public Television), ja ne on tunnustettu useilla kansainvälisillä palkinnoilla.

Hän oli mukana kirjoittamassa kirjaa Dead Silence - Fear and Terror on the Anthrax Trail, joka oli esillä New York Timesissa ja Publisher´s Weekly-lehdessä.

Vuonna 2020 Bob Coen perusti Áhkku Visionin, jonka tavoitteena on yhdistää globaalin etelän ja kaukaisen pohjoisen tarinat. Joensuussa pääkonttoriaan pitävä yritys kehittää sarjaa dokumentteja, joissa tutkitaan, miten kolonisaation, ihmismuistin ja vastakkaisten maailman katsomusten teemat risteävät myöhäisvaiheen kapitalismissa.

Hän toimii myös The Institute for the Healing of Memories NA:n hallituksessa, joka on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka on omistautunut henkilökohtaiselle ja kollektiiviselle parantumiselle.


bottom of page